Skip to Content

Standardbeskrivning Albin Delta

Skrov:

Enkellaminat med inplastade stringers. Bad och räddningsstege på akterspegeln. Roder med hjärtstock i 40 mm rostfritt stål.

Kölkonstruktion:

Nedbyggt kölsvin med kraftiga bottenstockar och kölbuktar i rostfritt stål. Köl i gjutjärn, rostskyddsbehandlad.

Däck:

Sandwichkonstruktion med Divinycell som distansmaterial. Själlänsande sittbrunn med avstängningsventiler. Dränerad ankarbox i stäven. Rymligt stuvfack i sittbrunnen. Öppningsbar förlucka. Öppningsbar ventil i akterkojen. Relingslist i aluminium. 2 st 2-växlade genuaskotwinchar med knapar. Skotskenor med travare för samtliga försegel. 2 st fallwinchar med trippelavlastare på rufftaket. 2 st 4-skviga brytblock. Storskotskena med travare och 6-skuren talja. Grabbräcken på rufftaket. Rostfria ventilatorer. Dubbla mantåg för- och akterpulpit. Kombinations för-, akter- och motorlanterna.

Rigg:

Mast i silvereroxerad aluminium. 7/8-rigg, genomgående mast med dubbla bakåtsvepta spridare. Invändiga fall och dirk, neddragna till sittbrunnen. Bom med invändiga revlinor och uthal. Akterstagssträckare.

Under däck:

Träinredning i mattlackerad mahogny. Pentry med tvålågigt balansupphängd gasolspis med ugn. Isolerad isbox. Dubbla diskhoar i rostfritt, fotmanövrerade sjö-, och sötvattenpumpar. Förvaringsskåp, lådor och garderob. Segelstuv i förpiken. Separat toalettutrymme med spegel, handfat och sötvattenpump. Durk med heltäckande matta i salong och skans. Samtliga kojdynor i högklassig, klädd polyeter. Belysning i skans, salong, toalett, pentry och akterkabin. Brandsläckare.

Seglingsklar i grundpriset:

Med det menar vi att i våra båtar ingår utöver ovan nämnda utrustning:
krysställ (storsegel och genua II), sprayhood, segelkapell, wc-tank, logg, kompass, fendrar och ankare med lina.
Med andra ord, vi anser att din båt skall vara utrustad för premiärseglingen i grundpriset.

Källa Albin Marin Orginal