Skip to Content

Ny propeller

2 svar [Senaste inlägg]
boha
User offline. Last seen 5 år 44 veckor ago. Offline
Medlem: 2009-03-30

Är det någon som har erfarenhet av propellerbyte på sin Delta? Jag har en 2- blads folding till en Yanmar 2GM15. Dels smäller det rätt ordentligt från propellern när bladen fälls ut vid framåtiläggning och sen känns det som att motorn är betydligt starkare än den kraft jag får i vattnet. Motorn ligger på sitt varvtal och upplevs som att den jobbar lätt och relativt oberörd oavsett yttre motstånd från hav och vind. Kör i 5-5.5 knop normalt men vid motvind och motsjö går farten ner. Vid hård motvind (15-20 m/s) som det är på västkusten ibland blir det inte mer än ca3 knops fart framåt. Vad tror ni? Kan jag med ny propeller kräma ut mer fart? Vad skall jag tänka på? Vad har ni för erfarenheter? Var köper jag propeller?

Dynaco
User offline. Last seen 10 år 51 veckor ago. Offline
Medlem: 2010-04-09
Ny Propeller

Hej

Köpte en ny propeller till min Delta av Capella i våras mest för att jag hade nästan ingen back-verkan på båten. Men den nya propellern blev det som en ny båt, båten gör nästan 1 knop mer i marsch och backar perfekt.

Kan varmt rekommenderas. Kostade ca 10.000 plus lyft och montering.

Dock så medförde den nya propellern ett annat problem, konan i backslaget var slut, men det märktes inte förrän den nya propellern monterades, så det fick en renovering av backslaget också för ca 8000.-.

/Patrik

Fru Steen
User offline. Last seen 10 år 8 veckor ago. Offline
Medlem: 2009-06-08
propel

Hej Patrik.
Hvilken propel fik du på,og hvor købte du den?
Jeg har selv sammen problem med at bakke, hvor stor er din motor?